Korisne informacije

Jacuzzi® Lodge

JACUZZI® LODGE - hidromasažni bazen osmišljen za gostoprimstvo i turizam!

Sve više upita od strane iznajmljivača i hotelijera, inspirirali su nas za razvoj proizvoda koji će zadovoljiti specifične zahtjeve takvog tržišta. Za novu sezonu, s ponosom vam predstavljamo Jacuzzi® Lodge! Radi se o potpuno novom proizvodu, jednostavne tehničke izvedbe i prihvatljive cijene, odnosno Lodge je razvijen kao "low-cost" originalni Jacuzzi® proizvod niže cjenovne kategorije i niskih troškova održavanja uz maksimalnu učinkovitost.

Lodge je Jacuzzi® hidromasažni bazen posvećen turističkim naseljima, kampovima, hotelima, vilama, kućama i apartmanima za odmor. Drugim riječima, dizajniran je da veliku učestalost korištenja u dobrom društvu. Njegov minimalistički dizajn savršeno se uklapa u svaki vrt, terasu, plažu ili prostor za opuštanje. Može se prilagoditi specifičnim zahtjevima i ambijentu, a osnovni model može biti nadograđen i poboljšan različitim uređajima, opcijama i funkcijama, istovremeno smanjujući troškove upravljanja i održavanja. Lodge je jednostavan je za instalaciju i upotrebu. Sve njegove kontrole su jednostavne za upravljanje i prilagođene korisniku. Svaka od značajki je dizajnirana za stalnu učinkovitost i trenutnu upotrebu, dok u isto vrijeme osigurava najveću higijenu te garantira najlakše moguće održavanje.

Jacuzzi® Wellness
Lodge objedinjuje glamurozan izgled s nenadmašno prostranim komforom wellness doživljaja čime spaja ljepotu i ugodu. Lodge nudi 4 sjedala na različitim visinama (+ dječje sjedalo) uz prilagođene wellness tretmanes 20 hidromasažnih mlaznica i 10 puhaljki zraka (blower mlaznica) te višebojnu unutarnju LED rasvjetu.

Iznimna fleksibilnost
Kako bi se prilagodio potrebama vaših objekata, Lodge je dostupan u različitim inačicama, s puhaljkama zraka, hidromasažom i puhaljkama zraka te samo hidromasažom, a može biti instaliran u ugradbenoj i samostojećoj varijanti.

Hidromasažni bazen za cijelu sezonu
Zahvaljujući sistemu grijanja, Lodge se može koristiti na otvorenim prostorima tijekom cijele godine, bez obzira na vremenske uvjete. Lodge može biti opremljen električnim grijačem (2kW) ili izmjenjivačem topline. Za još brže zagrijavanje, moguće je dodati kao opciju grijač od 6kW (3+3) na serijski od 2kW.

Garancija iznimne higijene
Voda u Lodge-u tretira se i održava uz pomoć „skimmer“ filtracije preko filter uložaka čime se pruža potpuna sigurnost. Također je moguće dodatno instalirati provjerene sustave naziva ClearRay® i Performance Pack (pješčani filter) za intenzivnu upotrebu većeg broja korisnika. ClearRay® je sustav dezinfekcije vode koji ubija više od 99.9% vodenih patogena zahvaljujući ekskluzivnoj UV tehnologiji te smanjuje upotrebu sredstava za kemijsko tretiranje vode do 50%. Sustav je vrlo jednostavan za održavanja, a lampu je potrebno zamijeniti svakih 12 do 24 mjeseca. Performance Pack je sustav filtracije uz pomoć kvarcnog pijesak kao jamstvo najčišće vode uslijed intenzivne upotrebe, a ujedno pruža lakše i manje zahtjevno održavanje u usporedbi s tradicionalnim filter ulošcima. Pijesak je potrebno provjeriti jednom godišnje, a mora biti zamijenjen svake 3 do 4 godine.

Spreman za upotrebu
Lodge se prazni za manje od 20 minuta, čime osigurava brže čišćenje i pripremu za ponovnu upotrebu te smanjuje broj potrebnog osoblja i štedi vrijeme. Lodge je spreman za upotrebu za manje od 6 sati.

Udobnost i sigurnost
Lodge jamči nenadmašnu udobnost i potpunu sigurnost zahvaljujući integriranoj stepenici, protukliznim površinama i sustavom drenaže unutarnjih površina.

Toplinska izolacija i ušteda energije
Termo-izolacijski pokrov prošiven čvrstim šavovima i rukohvatima za jednostavno  rukovanje, održava ugodnu temperaturu vode, umanjuje gubitke energije i štiti od kontaminacije vode. Kao opcija za najhladnija područja, naš Winter Pro Kit (dodatna zimska izolacija obloge) garantira najbolju toplinsku izolaciju uz najmanje gubitke i smanjenu potrošnju energije.

JACUZZI® - LUKSUZ ILI POSLOVNA INVESTICIJA?

Želite li uživati u proizvodima ili povećati vrijednost nekretnine, produžiti sezonu i zaraditi više?

Iako se Jacuzzi® proslavio hidromasažnim kadama, korporacija je prethodnih godina napravila veliki zaokret u poslovanju, odnosno sve veći fokus je na opremanje hotela, wellness centara i objekata za iznajmljivanje. Točnije, najvažniji dio asortimana danas čine multifunkcionalne saune i hidromasažni bazeni koji sami griju i filtriraju vodu. Upravo ti proizvodi najviše pridonose i viziji razvoja hrvatskog turizma te načinu diferencijacije od zemalja u regiji što potvrđuje i sve veći broj upita od strane privatnih iznajmljivača.

Dodatan razlog sve većeg interesa iznajmljivača je činjenica da je sam pojam „jacuzzi“ najčešće upisivana riječ u Internet tražilice od strane ljudi koje traže smještaj. Odnosno, pojam „jacuzzi“ je prva asocijacija na riječ „wellness“ te je visoko rangiran uz ostale riječi poput: odmor, vikend, apartmani, hoteli, relaksacija, luksuz. Dakle, uz malo marketinga, truda i pokoju dobru fotografiju, iznajmljivači bez problema mogu produžiti sezonu za 30-60 dana, podići cijenu nekretnina u samoj sezoni te cijelu investiciju vratiti kroz 2 godine.
 

City Spa
vasca alimia

Razlike između klasičnih i hidromasažnih Jacuzzi® bazena!

Bez obzira razmišljate li o bazenu u privatne ili komercijalne i poslovne svrhe, prvo pitanje na koje morate znati odgovor je: „Kakav bazen želim?“.

Ove dvije vrste bazena su potpuno različite kategorije proizvoda, iako vrlo komplementarne kada govorimo o wellness-u. Obični bazeni uglavnom služe u svrhu stjecanja bolje fizičke spreme i razvoja mišićne mase, dok hidromasažni Jacuzzi® bazeni služe za opuštanje tijela, istinski kvalitetnu masažu i poboljšanje cirkulacije. Temperatura vode Jacuzzi® bazena je otprilike 37°C te je ona daleko toplija od bazenske vode čija temperatura je u prosjeku 28 °C, ukoliko bazen ima sustav grijanja.

Oba tipa bazena mogu biti instalirana unutar doma ili na otvorenom prostoru. Osnovna prednost hidromasažnih Jacuzzi® bazena je što oni osim u vrtu ili dvorištu, mogu biti instalirani i na gotovo svim terasama zbog iznimno malog opterećenja na podlogu.  Dakle, kod Jacuzzi® bazena daleko je manja ograničenost prostorom, a potrebno je svega 2,4 m2 za najmanji model dimenzija 150x160 cm.

Osim što hidromasažni Jacuzzi® bazeni ne zahtijevaju gotovo nikakve građevinske radove, ostale prednosti su:

  • puno lakše održavanje i manji troškovi
  • daleko manji utrošci električne energije, vode i sredstava za tretiranje vode
  • puno dostupnih varijanti dimenzija, oblika, boja, opreme, obloga
  • mogu biti ugradbeni ili samostojeći s nekom od tvorničkih obloga
  • mali i lagan termoizolacijski poklopac s kopčama koji smanjuje gubitke energije, nastanak algi i bakterija te onečišćene vode
  • duže i lakše uživanje tijekom cijele godine, a ne samo sezonski
  • jednostavna upotreba i organizirana servisna mreža
  • povoljne početne cijene od 49.500,00 KN s uključenim PDV-om, dostavom, montažom, edukacijom i setom za tretiranje vode uz garanciju od 2 godine

Jacuzzi bazen na brodu? Zašto ne!

Jeste li znali da se gotovo svi tipovi Jacuzzi bazena mogu ugraditi na gotovo sve vrste brodova? Naravno, tome prethodi odluka o želji dodatnog uživanja ili odluka o novome poslovnom poduhvatu kako bi baš Vaš brod dobio na luksuzu i boljoj usluzi, a na kraju i boljoj zaradi.

No, prije svega valja reći nekoliko riječi o Jacuzzi marki. Kroz godine je riječ Jacuzzi postala sinonim za sve vrste hidromasažnih bazena i kada, baš poput Lade Nive koju ponekad nazovemo Džipom, a ne trerencem. Jacuzzi je ime marke, odnosno Jacuzzi je Američka korporacija s jednom od tvornica u Italiji, a svi proizvodi se od početka do kraja proizvode u spomenutim državama. Na hrvatskom tržištu Jacuzzi se prodaje već više od 20 godina te je osigurana odlična servisna mreža od strane poduzeća AquaPool, te prodajna mreža poduzeća AquaSpa. Navedena poduzeća već su imala iskustva i s nekoliko brodova na Jadranu.

No, vratimo se na početak. Sigurno bi prvo pitanje čitatelja kojeg je ponukala prva rečenica ovog članka bilo: „A koliko je prostora potrebno za Jacuzzi bazen?“. Dobro, dobro! Prvo pitanje je obično: „Koliko to košta? No, ne brinite, svi vole znati što više informacija pa vam možemo odati da su cijene vrlo različite, odnosno kreću se od 70 000 do 150 000 kuna, ovisno o namjeni, a ne kvaliteti proizvoda. Odnosno, većinu kupaca zadovolje upravo ove također visoko kvalitetne skupine jeftinijih varijanti.

Dakle, za montažu Jacuzzi bazena na brod potrebno je svega 2,4 m2, odnosno najmanji Jacuzzi bazen za dvije-tri osobe je dimenzija 150x160 cm. Naravno, postoje i bazeni namijenjeni hotelskim uvjetima koji traže više prostora, ali zahtijevaju norme velikih brodova i učestalog korištenja više ljudi.

Jacuzzi bazeni mogu biti ugrađeni u neku od podloga ili mogu stajati samostalno učvršćeni. Mogu biti obloženi nekim od originalnih obloga od drveta ili plastike, no moguće su i individualna rješenja prema želji naručitelja, primjerice obloga od tikovine.

Originalne Jacuzzi bazene krasi niska potrošnja električne energije, ali i vode koja posebnim načinima filtracije i pravilnim održavanjem može opstati cijelu jednu sezonu sa samo jednim punjenjem.

Da ponovno preduhitrimo neke od čitatelja. Morska voda se ne može upotrebljavati za rad Jacuzzi proizvoda. Tri su varijante električnog napajanja sukladno modelima (380/415V 3F+N, 220/240V F+N, 220/240V 3F) čime se bez problema mogu povezati s brodskim električnim instalacijama.

Valja istaknuti kako su Jacuzzi bazeni pogodni za instalaciju na otvorenim prostorima, odnosno palubama te stvaraju malo opterećenje na površinu podloge po metru kvadratnom, a dobro podnose sol i sunce te su pokriveni garancijom od dvije godine.

Bazeni se za podlogu učvršćuju pomoću vlastitih nosača i/ili dodatnih profila od drva ili metala. Loša vijest je da se u pravilu Jacuzzi bazeni ne koriste za vrijeme plovidbe, izuzev na većim brodovima. No, dobra vijest je da sa svakim Jacuzzi bazenom dolazi originalni termoizolacijski poklopac s kopčama koji sprečava nastanak algi i bakterija te onečišćene vode, a odlično služi i kod nemirnog mora da spriječi veće izlijevanje vode. Dakako, termoizolacijski poklopac se ne naručuje posebno i on je uključen u ukupnu cijenu Jacuzzi proizvoda.

Na kraju, naglasimo da je svaki Jacuzzi proizvod potpuno usklađen sa svim EU normama koje vrijede i za brodogradnju. Bez problema se mogu napraviti eventualne modifikacije kojima bi se zadovoljile pojedine norme sigurnosti na moru koje zahtijevaju neke države. U principu, jedina modifikacija odnosi se na ugradnju sistema za brzo pražnjenje bazena, odnosno najčešće je propisano vrijeme od 180 sekundi za pražnjenje.

Eto, informacije ste dobili, a sada razmislite o željama, mogućnostima i poslovnim potrebama. Za sva dodatna pitanja budite slobodni kontaktirati nas.